Koulukuvaus

Modje! Anteeksi että postaus väli on venähtänyt, mulla ei ole ollut inspiraatiota teksteihin. Tästä ei tullut kovin hyvä, vaan aika tylsä. Mutta halusin julkaista edes jotain. Eilen mulla oli juoksukilpailu ja sijoituin kuudenneksi, tytöistä toiseksi. Miksiköhän tuokin piti mainita!? Kommentoi mitä mieltä olit ja vaikka kuka oli lempi hahmosi, tästä tekstistä. Seuraavaksi on luvassa aika erilainen postaus kuin yleensä, ajattelin julkaista sen viikonloppuna:), tai ensiviikonloppuna. Postaukseen!

Kellon lyödessä seitsemän oli aika herätä ja valmistautua kouluun. Minua väsytti vietävästi ja olisin vain halunnut lysähtää sänkyyn takaisin unienmaailmaan. Tänään olisi historiaa, eli inhokki ainettani. Tallustelin väsyneenä kylpyhuoneeseen pesemään hampaita. Siis, MITÄ?!
-JULIAA, miksi osa hiuksistani ovat vihreitä? Huusin.
-Sä näytit siltä että tarvitsit uutta kampausta, vaikka olit kyllä unessa silloin, Julia sopersi.
-Mä en voi mennä kouluun vihreällä tukalla! Hermoilin.
-Äläs nyt, ei se tukka nyt kokonaan ole vihreä, Julia huomautti.
Julia on kyllä maailman tyhmin isosisko! Pesin nopeasti hampaat ja lähdin alakertaan. Onneksi tämä oli juhlaväriä, joka lähtee pois noin viikon kuluttua. Olin aivan hermona.
-Miksi sulla on vihreä tukka? Äiti kysy.
-Kysy sitä Julialta, huokaisin.
Samalla kun söin aamupalaa, niin avasin kännykän. Katsoin meidän Whatsapp ryhmää (jonka nimi oli kaverit).
Viestikeskustelu:

Sophie
Huomentaaaaa, kuis meneeeee?

Jade
Ihan ok:|!

Sinä
TODELLA HUONOSTI! Mun isosisko värjäsi mun tukan vihreäksi!

Jade
MITÄ?! Miksi?!

Sinä
En mä tiedä!

Carissa
KAUHEAAAAAAA!

Sophie
Katastrofi!

Sinä
Meillä on tänään hissan koe, nyyh!

Carissa
NYYH (Sori, mä oon addiktoitunut isoihin kirjaimiin).

Jade
Kello on sen verran että kantsii lähtee kouluun!

Sinä
Jep

Pakkasin kiireessä reppuani ja meinasin unohtaa historiankirjan (tyypillistä minua. Sophie oli minun naapurini, joten tapasimme yleensä alaoven edessä ja menimme samaa matkaa kouluun. Ensiksi juttelimme siitä miten ihmeessä minulle oli tullut vihreät hiukset ja sitten Sophie kertoi haluavansa myös vihteät hiukset. Saavuimme valkoisen koulunpihaan meidän luokan ovien eteen. Carissa ja Jade tulivat hetken kuluttua luokan eteen.
Koulun kello soi ja Jade veti mustan oven auki ja me menimme sisään. Ensimmäisenä oli historiaa. Piti tehdä moniste ja antaa se opettajalle. Tehtävät olivat yllättävän helppoja. Käsi vapisten palautin monisteen opettajalle. ”Kiitos”, opettaja sanoi kun ojensin lapun hänelle. Ensimmäinen tunti kului etana vauhtia! Toinen tunti oli matikkaa (jossa olen todella hyvä). Matikantunti oli nopeasti ohi ja sitten piti mennä jo välkälle.
Taas me puhuimme vihreästä tukasta.
*Kolme tuntia myöhemmin*
Kävelin Sophien kanssa kotiin ja samalla katsoimme kokeen tulokset. Sain ysin, aika hyvä! Sophie sai kasin, mutta olihan sekin hyvä! Jalkani kuljettivat minua niin nopeasti, että en edes huomannut, että olin kotioven edes. Sanoimme Sophien kanssa heipat ja aloin kaivaa avainta repusta. Otin avaimen ja avasin oven. Kukaan ei ollut kotona, mutta tiesin että kello kaksi Julia tulee kotiin. Menin sohvalle lukemaan – se oli ihanaa. En edes muistanut, että minulla olisi vihreä tukka. Aion pestä tänään tukkani, koska huomenna on koulukuva.
*Aamulla*
Vihreä tukka ei kadonnut! Meillä on tänään koulukuvaus! Söin nopeasti aamupalan ja föönasin hiuksia – jospa väri lähtisi föönillä. Mutta ei se auttanut.
Ulkona Sophie kysyi aionko pitää koulukuvauksessa vihreää tukkaa. Ja minä vastasin siihen, että on pakko. Saavuimme liikkasalin eteen. Opettaja tuli ja kuvaajat myös. He veivät meidät liikkasaliin. Olin takarivissä. Yritin laittaa hiuksiani kiinni, mutta se ei onnistunut. Kuulin kun joku otti kuvan. En kestänyt montaa kuvaa, joten juoksin kotiin. Kotona istuin sohvalla ja odotin ja välillä hain syötävää.
Vihdoin äiti tuli kotiin. Juoksin halaamaan äitiä. Helpotus – äiti kertoi että kaveri/sisarus/yksilökuvat otetaan huomenna. Miksi Julia teki näin?

4 kommenttia

  1. Ihan hyvä tarina! Kritiikkinä on, että tuntui vähän oudolta ja epäloogiselta, että Julia värjäsi päähenkilön hiukset vihreiksi yöllä. Tapahtumatkin etenivät aika nopeasti varsinkin loppua kohden… mutta muuten pidin tästä! On kiva lukea välillä tällaista rauhallista tekstiä koulusta ja koulukuvauksesta 😀
    Ps. Onnea juoksukulpailun tuloksista, onnistuit kyllä hyvin! <3

    Vastaa

  2. Kiitti! Itsekin huomaan että tämä ei ole paras postaukseni, todellakaan. Itsekin tykkään välillä lukea tämmöisiä tarinoita, siksi päätin kirjoittaa semmoisen :’D! Kiitos, vielä niistä juoksukilpailu kehuista!
    Ja keksi: 🍪

    Vastaa

  3. Onnea voitosta! En tiedä itse tarinasta, se vaikutti vähän epäloogiselta, ja hissan koe ynnä muut vaikuttivat paljon isommilta osilta juonta kuin se koulukuva, joka oli kuitenkin otsikkona.

    Vastaa

  4. Kiitos! Tiedän kyllä, tämä postaus ei ollut parhaimmistoa…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *